Materiaal tuning


Lekker aan het snowboarden of skiën en dan opeens……
Rotsje hier,steentje daar,je kent het wel….
Dikke krassen op je belaag en dikke halen op je staalkanten.
Of ken je dat gevoel dat je board of ski’s gewoon ineens niet meer glijden?

Wat doe je dan?

Natuurlijk kan je  naar de winkel toelopen om je board even door de machine te halen,maar waarom doe je het gewoon niet zelf?
De meeste shops in de wintersport plaatsen vragen namelijk hier de hoofdprijs voor.

Speciaal voor jullie organiseren wij tijdens onze reizen en ook in Nederland daarom dan ook onze materiaal onderhoud clinic.
De workshops in Nederland worden in samenwerking met waxenenslijpen.nl georganiseerd. Wij laten jou door middel van een workshop zien hoe jij zelf je ski’s en snowboards tijdens je wintersport zelf kan waxen en slijpen.

"Keep Moving Forward on your tuned board" 

                        
Waxen:

Goed glijden wilt iedereen. Je komt eerder op snelheid en de draai-eigenschappen van je snowboard verbeteren. Waxen is redelijk simpel en dus makkelijk zelf te doen. Hoe doe je dat dan? Kort gezegd houd je de wax tegen een warme waxijzer aan en druppel je de wax over je snowboard. Je verdeeld de wax, laat het afkoelen en haalt het overtollige wax er weer af. Daarna kun je eventueel nog borstelen.

Slijpen:
Voor grip op de piste heb je scherpe kanten nodig, helemaal als je wilt carven zijn scherpe kanten belangrijk. Er kan in verschillende hoeken geslepen worden en verschillende vijlen kunnen gebruikt worden. Er moet altijd geslepen worden van grof naar fijn. Als laatste vijl kun je een diamantvijl gebruiken om de kanten te polijsten. Vergeet aan het einde niet de eerste en laatste 10cm af te botten met een kantengum.

Clinics:
Mocht je clinic willen volgen, dan is dat mogelijk. Stuur een e-mail naar info@mofosnowboarding.nl en vraag naar de clinics.
 
VOOR AL JE VRAGEN BEL ONS OP 06-30393155 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@MOFOSNOWBOARDING.NL