Dachstein en Schladming

Op een enorme oppervlakte en over vele bergen strekt het skigebied Schladming-Dachstein Tauern met de 4-Berge-Schischaukel zich uit. Die is genoemd naar de 4 bergen in het gebied: de Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en de Reiteralm. Een gebied met tal van mogelijkheden voor alle soorten van wintersport.Snowboardvakantie Dachstein Schladming


snowboarden dachstein schladming

Schladming-Dachstein Tauern is een van Oostenrijks toonaangevende skigebieden. De afdalingen zijn verspreid over liefst 4 bergen en zijn in totaal 167 kilometer lang. Dit in combinatie met 90 skiliften maakt de verscheidenheid groot. Voor liefhebbers van extreme afdalingen zijn de zuidflanken een heus eldorado.

Veelzijdigheid troef
Bijna alles kan in het immense gebied. Voor snowboarders zijn er een halfpipe, een quarterpipe en diverse andere uitdagende banen. Zelfs voor crosscountry-liefhebbers ligt er 60 kilometer klaar. Daarnaast hebben diverse afdalingen verlichting.

The sky is the limit!
Met een hoogte van bijna 3 kilometer overstijgt de Hoher Dachstein alle omringende bergen. Het uitzicht reikt over de Dachstein-gletsjer tot het Triglav-gebergte in Slovenië en de Tsjechische grens. Dat alles zie je vanaf de SkyWalker: een spectaculair uitzichtplatform. In de nabijheid van het platform ligt het Super Park voor alle wintersporters inclusief een schitterend panoramarestaurant.

Even uitrusten met Topfenstrudel
Worden je spieren al wat stram van de doorgaans lastige afdalingen? Dan kun je even uitstappen en bijvoorbeeld een lunch nuttigen in één van de vele berghutten aan de piste. De menukaart is doorgaans uitgebreid en vooral de Topfenstrudel, uiteraard met vanillesaus, is aan te bevelen!snowboardreizen dachstein schladming

Goede sneeuwkwaliteit
Doordat de meeste pistes op de noordflank van het gebergte liggen blijft de sneeuwkwaliteit lang goed al ligt het gebied wel relatief laag. Gevorderde skiërs kunnen er het beste uit de voeten, al zijn er ook wel wat blauwe pistes. Sneeuwzeker is het gebied niet al kun je in slechte winters bijna altijd wel uit de voeten op de hooggelegen pistes. En anders is er altijd nog de Dachstein-gletsjer: die is het hele jaar sneeuwzeker.Kijk hier voor onze wintersportreizen naar Schladming Oostenrijk.


VOOR AL JE VRAGEN BEL ONS OP 06-30393155 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@MOFOSNOWBOARDING.NL